Vysoce kvalitní moderní keramický nůž s černým matným ostřím z černého oxidu zirkonia s černou rukojetí vhodný pro náročné gastronomické provozy. Čepel nože má délku cca 150 mm. Nůž se nemusí ostřit, protože čepel je tvrdá skoro jako diamant, ale zároveň je také tak křehká. Nejlepší ocelové nože dosahují tvrdosti 5,6 stupňů (dle mooshovy stupnice tvrdosti) a keramické nože mají tvrdost 8,2 stupňů (10 má diamant). Nůž je vhodný pro krájení veškerých potravin, vyjma tvrdých předmětů jako jsou kosti nebo zmrzlé potraviny. Nůž se dodává v krabičce s tvarovanou pěnovou výstelkou pro konkrétní typ nože. Doporučujeme ukládání nože zpět do této výstelky, zamezíte tak poškození ostří o jiné tvrdé předměty, které můžete ukládat spolu s noži. Keramické nože jsou velmi ostré, ale díky své tvrdosti jsou i křehké.